Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

06 september 2010

Femårsjubileum hos Bamse

Den 6 augusti 2010 var en mycket viktig dag – mina föräldrar firade fem år som gifta! Hur länge de faktiskt varit tillsammans tar vi en annan gång…

Skulle de fira detta på en lyxkrog eller på en romantisk herrgård med övernattning utan mig och Ellinor? Självklart inte! De senaste fem åren har för mina föräldrar handlat om familjen och självklart ville de fira sin stora dag med det allra värdefullaste i deras liv. Så glöm romantisk helg på lyxig herrgård och säg hej till…

KOLMÅRDEN och VILDMARKSHOTELLET!

IMG_3025

Två hela dagar och övernattning på Sveriges mest barnvänliga hotell, inkl balkong med havsutsikt. YES!!

IMG_2966

Vi tittade på djur.

IMG_2968

Vi klappade djur (även om jag gärna höll mig lite avstånd från de läskiga luktande getterna).

IMG_2976

Vi frestade aporna, särskilt apungarna, med våra smaskiga glassar.

IMG_2989

Vi flög helikopter (ok linbana, men vi låtsades att det var en helikopter – Ellinor ackompanjerade flygturerna med “fopp, fopp, fopp”, precis om en helikopter.

IMG_3032

Vi åkte givetvis också genom safariparken (sista gången man kan göra det med bil). Roligast var nog nästan strutsen som försökte hacka sönder rutan för att komma in till mamma.

IMG_2963

Men allra allra bäst var nog BAMSE!

IMG_2962

Tänk att få hälsa på i Bamses hus! Och i alla andra hus också!

IMG_2953

Och att få snurra runt med Bamses i en tekopp! Snacka om att vi blev yra i huvet, både jag och Ellinor höll på att ramla omkull när vi gick ur…

IMG_2980

Och jättespännande Bamse-teater. Ja lite läskigt var det ibland när de släckte ljuset och det åskade och regnade över Bamse men vi förstod snabbt att det bara var på låtsas, och så hade vi ju våra egna Bamse och Lille Skutt att krama.

IMG_2996

Vilken hotellrestaurang! Buffé med massor av god mat och innan man gick in fick man ballonger i form av hundar och kaniner och … Väl vid bordet insåg jag och Ellinor snabbt att det stod och kritor i en mugg och ja man fick rita på duken!!

IMG_3000

MMM – smaskig mat och till efterrätt: ALL YOU CAN EAT PANNKAKOR OCH GLASS!!

IMG_3003

Efter maten väntade nästa överraskning. Två (ett litet och ett jättestort) lekland. Jag hittade naturligtvis världens största och bästa tågbana!

IMG_3008

Bilar!

IMG_3012

Minikök!

IMG_3001

Akta dig för krokodilen!

IMG_3013

Visst fanns det pysselrum och dataspelsrum men favoriten (efter tågbanan) var förstås rummet med kanor, och madrasser mm. Lärde mig snabbt av de större barnen hur man gör längsta, högsta och bästaste hoppen på madrass!

IMG_3020

Mycket svettiga och mycket lyckliga avrundade vi kvällen av mammas och pappas stora dag med Nalle Puh och honungsjakten.

Inga kommentarer: