Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

27 augusti 2010

Farbror polisen…

Jag har tidigare utlovat en spännande polishistoria…

Under sommaren fick pappa en faktura från OKQ8 bank avseende ett VISA kreditkort som någon tagit ut över 50 000 kr på. Det var mamma som öppnade brevet och hon blev klart kallsvettig, fakturan skulle betalas inom 10 dagar. Pappa har nämligen inget sådant kort och har aldrig ansökt om det heller.

Så mamma fick kasta sig på telefon för att reda ut det hela. Naturligtvis var kundtjänst stängt men hon lyckades spärra kortet och sedan fick hon tillbringa lång tid i telefon med polisen.

Dagen efter fick hon tag på banken och de fick skicka hem underlag för kortansökan. Det visade sig att någon fyllt i en falsk ansökan (min pappa har aldrig jobbat på Samhall, förresten kan man tjäna 900 000 kr på Samhall som ansökan anger?, och dessutom vet han hur han stavar sitt namn!) som sedan godkänts. Någon måste ha bevakat vår brevlåda på “klippan” och stulit först ansökningsformuläret (som kommit som erbjudande från OKQ8), sedan brevet med kortet och därefter brevet med pinkoden! Sedan har de en gång i veckan under ett antal veckor tagit ut maxbeloppet för veckan i en och samma automat vid Globen.

Det förklarar varför vi haft så mycket problem med posten under våren, brev som vi väntat på har aldrig kommit, betalningspåminnelser på fakturor som vi inte sett (mamma har känt sig helt senil…) – NÅGON HA STULIT POST FRÅN OSS OCH BEVAKAT VÅR BREVLÅDA! LÄSKIGT!!!

Nu verkar det ha rett ut sig, vi har fått en kreditfaktura på hela beloppet så vi behöver inte betala något.Ja förutom faktureringsavgift plus ränta som de tycker att han ska betala – GRRRRR

IMG_2919

Hur kan folk görs så här? Vad är det för värld egentligen? Ingen rolig läxa om verkligheten att lära så tidigt i livet….

Inga kommentarer: